Skip to main content

Concert aniversar OSSO

The extraordinary concert of the Oradea’s Wind Symphonic Orchestra (OSSO), celebrating 5 years of existence, enjoyed an Opera class special success, The Art Faculty Choir having been reunited with the D'al Segno choir.

 
*
Orchestra Simfonică de Suflători Oradea (OSSO) a celebrat vineri, 5 iunie 2015, 5 ani de la înființare.
Studenții specializării Interpretare muzicală – instrumente, alături de absolvenții Facultății de Arte, elevi ai Liceului de Arte Oradea (aspiranți la studenție) și invitați, și-au îmbinat măiestria instrumentală cu pasiunea interpretativă în realizarea unui concert de excepție găzduit de Filarmonica de Stat Oradea în sala Enescu-Bartók.
Formața cunoscută și apreciată deja în țară și peste hotare, coordonată de Asist.univ. Székely István și dirijată de Orosz János sub numele OSSO i-a avut ca invitați pe studenții clasei de operă, coordonați de Conf.univ. Dr. Carmen Vasile și Corul Facultății de Arte reunit cu Corul D'al Segno sub bagheta dirijorală a Conf.univ. Dr. Valentin Lazăr.
Repertoriul fascinant spicuit din cele mai cunoscute opere și operete de Verdi, Puccini, Lehár, interpretat cu implicare totală (Roxana Pop, Carmen Sabou), rafinament (Geréd Emőke), dezinvoltură (Carmen Elena Pop), forță de expresie (Ancuța Pop), strălucire (Bede Robert, Bede László, Larisa Ștefan) a stârnit aplauze la scena deschisă.
Coloana sonoră a filmului Lista lui Shindler, în interpretarea sensibilă a violonistei Székely Boglárka, a contrapunctat atmosfera efervescentă creată de corurile Conquest of Paradise și Helleluja.
Publicul numeros s-a bucurat de un concert de bună calitate, ambientat cu proiecții video (programul prezentat într-un design îndrăzneț în care s-au inserat imagini din activitatea orchestrei) și jocuri de lumini care au întregit dispoziția sufletească a fiecărui opus muzical în parte.